Ύστερα από το ρόλο της Θεοδοσίας στις «Άγριες μέλισσες», η Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη επιστρέφει τηλεοπτικά, αυτή τη φορά μέσα από τη συχνότητα του MEGA και το αστυνομικό θρίλερ «Σιωπηλός δρόμος» για να μας χαρίσει μια ακόμη υπέροχη ερμηνεία. Η ηθοποιός υποδύεται την Ελπίδα, τη συνοδό των εννέα παιδιών που έχουν απαχθεί από τους απαγωγείς, και το όνομα της ηρωίδας της μόνο τυχαίο δεν είναι.
Η σειρά έκανε πρεμιέρα και δείχνει πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις σειρές του εξωτερικού.
«Σίγουρα ως προς την εικόνα έχει κάτι από τις διεθνείς παραγωγές, όσον αφορά στον τρόπο που έχει γυριστεί, στις κάμερες που έχουν χρησιμοποιηθεί και το συνεργείο μας που είναι κινηματογραφικό. Η καταγραφή των σκηνών γίνεται σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Βόρεια και Νότια προάστια, Καπανδρίτι, Μαραθώνα, Λατομεία Διονύσου. Πολλές λήψεις είναι πανοραμικές με drone, αλλά και γενικά πλάνα που δεν έχουμε συνηθίσει στην τηλεόραση καθώς συνήθως βλέπουμε πολλά κοντινά. Εδώ υπάρχει αυτή η ματιά γιατί ο σκηνοθέτης μας Βαρδής Μαρινάκης είναι ένας άνθρωπος του σινεμά. Η όλη διαδικασία στο γύρισμα είναι υπέροχη».
Φαίνεται πως έχει παραχθεί μια κινηματογραφική αισθητική υψηλών προδιαγραφών.
«Είναι μια ατμοσφαιρική δουλειά και βοηθάει πολύ και η μουσική του Θοδωρή Ρέγκλη που είναι άκρως κινηματογραφική και έχει γραφτεί ειδικά για τη σειρά. Αυτό είναι πρωτοφανές στα τηλεοπτικά χρονικά. Μόνο στις «Άγριες μέλισσες» έχει συμβεί αυτό με τα τραγούδια που ακούγονται, εκτός από το κομμάτι των τίτλων».
Με την Μελίνα Τσαμπάνη και τον Πέτρο Καλκόβαλη που έχουν γράψει και τις «Άγριες μέλισσες» δεν χρειάστηκε να γίνουν συστάσεις.
«Όχι. Με τη Μελίνα υπάρχει ούτως ή άλλως μια επικοινωνία. Ωστόσο για το ρόλο πέρασα οντισιόν και αυτό το βρίσκω πολύ σωστό».
Με τον «Σιωπηλό δρόμο» μπαίνουμε στη λογική των μίνι σειρών. Είναι κάτι που μέχρι στιγμής δεν γινόταν στην ελληνική τηλεόραση.
«Μακάρι να γίνονταν μόνο τέτοιες δουλειές και μιλάω από την πλευρά του ηθοποιού. Είναι πολύ πιο ξεκούραστες όχι γιατί απαιτούν λιγότερη δουλειά, τουναντίον, αλλά γιατί ξέρουμε ότι έχουμε 13 επεισόδια και μπορείς να χτίσεις το χαρακτήρα τον οποίο υποδύεσαι πιο δημιουργικά αφού στην ιστορία που έχεις στα χέρια σου υπάρχει αρχή, μέση και τέλος. Υπάρχει ένα σενάριο και δεν περιμένεις την εξέλιξη του ρόλου σου η οποία μπορεί να σε εκπλήξει ή να αλλάξει την υποκριτική γραμμή».
Οπότε η προσέγγιση είναι πιο θεατρική.
«Ναι, γιατί μπορούμε να σκιαγραφήσουμε τον ήρωά μας. Όταν γνωρίζεις το τέλος του είναι διαφορετική και η αρχική αντιμετώπισή του».
Μετά το «Έτερος εγώ», λέτε ο «Σιωπηλός δρόμος» να είναι η επόμενη σειρά που θα μπει στη διεθνή αγορά;
«Το εύχομαι γιατί πιστεύω πολύ σε αυτή τη δουλειά. Για τα ελληνικά δεδομένα είναι μια ακριβή παραγωγή και για τα χρήματα που διατέθηκαν οι άνθρωποι έκαναν το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα μια αντίστοιχη σειρά στο εξωτερικό θα είχε πολύ μεγαλύτερο κόστος και είναι αξιοθαύμαστο που όσοι εργάζονται πίσω από τις κάμερες έχουν κάνει τόσο εκπληκτική δουλειά, όπως οι σκηνογράφοι. Τα σπίτια των πλούσιων γονιών για παράδειγμα δεν είναι κουκλόσπιτα αλλά εκπέμπουν ζεστασιά, θαλπωρή και αλήθεια. Δεν είναι σαν να βλέπεις διαφήμιση. Επίσης ο χώρος του κρησφύγετου είναι καταπληκτικός».
Το καστ είναι κι αυτό ένα μεγάλο ατού της σειράς;
«Το καστ είναι πολύ δυνατό και όλοι οι ρόλοι είναι εξίσου σημαντικοί. Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν έχουν διαγράψει τη δική τους καλλιτεχνική ιστορία. Πολλοί προέρχονται από το θέατρο. Τους θαύμαζα και τους παρακολουθούσα στη σκηνή. Είναι πολύ ωραίο που βρίσκονται στα γυρίσματα μιας σειράς».
Αυτό ξεκίνησε από τις «Άγριες μέλισσες».
«Οι «Άγριες μέλισσες» άνοιξαν το δρόμο για πολλά πράγματα».
Σεναριακά όλα άρχισαν με την απαγωγή εννιά παιδιών εύπορων οικογενειών από το σχολικό. Εσείς είστε η συνοδός τους.
«Εγώ είμαι η συνοδός του σχολικού των παιδιών, η Ελπίδα, ένα όνομα που δεν έχει επιλεγεί τυχαία γιατί είναι εκείνη που δίνει κουράγιο στους μαθητές. Είναι συνέχεια μαζί τους και προσπαθεί να τους εμψυχώσει».
Η Ελπίδα επικοινωνεί αποκλειστικά με τους απαγωγείς;
«Ναι γιατί για την επικοινωνία με την αστυνομία και τους γονείς, οι απαγωγείς χρησιμοποιούν μια δημοσιογράφο, την Θάλεια, ως ενδιάμεσο κρίκο».
Το γεγονός κλυδωνίζει ολόκληρη την κοινωνία.
«Ολόκληρη την Ελλάδα καλύτερα αφού η απαγωγή γίνεται γνωστή από τα μέσα επικοινωνίας. Η είδηση είναι σοκαριστική».
Τους απαγωγείς τους είδαμε από το πρώτο επεισόδιο.
«Αυτός που ψάχνουμε είναι ο εγκέφαλος που οργάνωσε την απαγωγή. Σε αυτή τη σειρά αν μαθευτεί κάτι περισσότερο θα χαθεί το ενδιαφέρον».
Πάντως η αγωνία μας δεν θα κρατήσει και πολύ αφού η σειρά ολοκληρώνεται σε 13 επεισόδια.
«Δεν θα κρατήσει πολύ αλλά θα είναι μεγάλη. Η σειρά έχει έντονα στοιχεία αστυνομικής πλοκής και δράματος αφού υπάρχει και η αγωνία των γονιών των οποίων έχουν απαχθεί τα παιδιά τους».
Το παζλ υπόπτων που σχηματίζεται είναι μεγάλο;
«Πράγματι. Υπάρχουν υποψίες για αρκετούς».
Εσείς ξέρετε ποιος είναι ο εγκέφαλος;
«Ναι γνωρίζω το τέλος της σειράς».
Όταν αποκαλυφθεί θα μας συγκλονίσει;
«Σίγουρα και αυτό είναι υπόσχεση».
Στο TiVi Σίριαλ που κυκλοφορεί από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη