Η έναρξη του νέου σχολικού έτους είναι ένα θέμα που απασχολεί γονείς, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες αφού ο κορονοϊός δεν επιτρέπει επιπολαιότητες με το θέμα.
Και παρόλο που την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί ότι θα λειτουργήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου, πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθεί η έναρξη. Λοιμωξιολόγοι που απαρτίζουν την ειδική επιτροπή συμβούλων για τον κορωνοϊό θεωρούν κάτι τέτοιο αναγκαίο.
Όπως και να έχει σήμερα Δευτέρα στις 4 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας θα κάνει ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης των εκπαιδευτικών δομών για το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.
«Αν χρειαστεί να τροποποιηθεί η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, που έχει ορίσει για τις 7 Σεπτέμβριου, θα πράξουμε αναλόγως» δήλωσε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.
Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, Θάνος Δημόπουλος μιλώντας, στον ΣΚΑΙ, για το θέμα της ασφάλειας όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, ανέφερε: «Έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα». «Θα ήθελε κανείς από την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομέων μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπάρχουν μια ή δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσουν ως buffer, δηλαδή να μην έχουμε μεγάλη κινητικότητα επομένως ασυμπτωματικά άτομα να πάψου να μεταδίδουν» εξήγησε ο πρύτανης.
Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, οι οποίες έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο θα φορούν μάσκα.
Παράλληλα θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.