Ναταλία Δραγούμη: «Οι καταγγελίες συνεχίζουν να γίνονται η μία μετά την άλλη στο ΣΕΗ»

«Η Μαίρη είναι μια γυναίκα που υπολογίζει τα πάντα. Κοιτάζει μόνο το συμφέρον της. Θα έλεγα ότι είναι μια… αρνητική ηρωίδα. Είναι ο τρίτος… καταχθόνιος χαρακτήρας που κάνω στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, οπότε αυτό που προσπαθώ είναι να διαφέρει η κάθε «σατανική» γυναίκα που υποδύομαι…»

Με διπλό ρόλο και φέτος στην TV, η Ναταλία Δραγούμη εξηγεί στο 7ΜΕΡΕΣTV και τον Γιάννη Βίτσα γιατί νιώθει ευτυχής ως οικοδέσποινα της εκπομπής «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» της ΕΡΤ1 και γιατί δικαιολογεί –απόλυτα– τη σατανική ηρωίδα της, στη σειρά του ΣΚΑΪ, «8 λέξεις». Παράλληλα, δηλώνει την απόλυτη στήριξή της στους συναδέλφους της που αποφάσισαν να μιλήσουν και να καταγγείλουν οποιαδήποτε μορφή βίας υπέστησαν στο χώρο…

Τέταρτη σεζόν για την εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ», πώς αισθάνεσαι;

Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά! Όταν ξεκίνησα στην εκπομπή δεν περίμενα ότι θα είχε τόσο μεγάλη αποδοχή.

Για πρώτη φορά “Στα τραγούδια λέμε ναι” δοκιμάστηκες τόσο δυναμικά στο ρόλο παρουσίασης, παρά το γεγονός ότι και στο παρελθόν βρέθηκες ακόμη τέσσερις φορές στο τιμόνι ψυχαγωγικών εκπομπών.

Κράτησε πολύ περισσότερο χρόνο και είναι κάτι τελείως διαφορετικό. «Στα τραγούδια λέμε ναι» αισθάνομαι περισσότερο την αποδοχή του κόσμου. Μετρά ίσως το ότι είναι ένα μουσικό πρόγραμμα. Οι προηγούμενες εκπομπές που παρουσίασα είχαν να κάνουν με τη μαγειρική, αλλά και με συνεντεύξεις προσωπικοτήτων στον ALPHA και το FILMNET αντιστοίχως. Το 1996 επίσης παρουσίασα για έναν κύκλο επεισοδίων, το τηλεπαιχνίδι «Το ζωντανό σταυρόλεξο» στην ΕΡΤ2, που βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα τη δεκαετία του ’80 με την Ξένια Καλογεροπούλου

Ποια μουσικά αφιερώματα του προγράμματος σε συγκίνησαν περισσότερο;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον δημιουργό, γιατί θεωρώ ότι η συντακτική ομάδα μαζί και το κανάλι, κάνει πολύ καλές επιλογές, με γνώμονα την καλή ελληνική μουσική. Θεωρώ ότι η σημασία και το ωραίο της εκπομπής είναι ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε κάθε είδος μουσικής. Μια εβδομάδα κάνουμε αφιέρωμα στην έντεχνη ή σύγχρονη σκηνή, και επειδή βρισκόμαστε στη δημόσιο τηλεόραση έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε και ένα μεγάλο αφιέρωμα, π.χ. στη Μελίνα Μερκούρη ή στον Μίκη Θοδωράκη. Το ότι κάθε εκπομπή είναι διαφορετική και μπορεί να περάσει πολύς κόσμος από το πλατό, είναι πολύ σημαντικό. Νιώθουμε πολύ τυχεροί που είμαστε οικοδεσπότες μαζί με τον Μιχάλη Μαρίνο, σε αφιέρωματα για ογκόλιθους της τέχνης όπως ο Μίκης Θοδωράκης. Επίσης είναι σημαντικό ότι στην εκπομπή φιλοξενείται κάθε είδος μουσικής!

Συμμετέχεις στις «8 λέξεις» υποδυόμενη τη «Μαίρη». Τι έχεις αγαπήσει στην ηρωίδα σου;

Η Μαίρη είναι μια γυναίκα που υπολογίζει τα πάντα. Κοιτάζει μόνο το συμφέρον της. Θα έλεγα ότι είναι μια… αρνητική ηρωίδα. Είναι ο τρίτος… καταχθόνιος χαρακτήρας που κάνω στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, οπότε αυτό που προσπαθώ είναι να διαφέρει η κάθε «σατανική» γυναίκα που υποδύομαι. Αυτή είναι η δυσκολία και το challenge που έχω να αντιμετωπίσω. Δε μπορεί ερμηνευτικά να αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο τους αντίστοιχους ρόλους του κακού.

Ο Άκης μαθαίνει για την κομπίνα που σκαρώνει ο Δημήτρης με τη Μαίρη, καθώς και για την παράδοση των παράνομων φαρμάκων…

Το θέμα είναι ότι η Μαίρη έχει ένα μυστικό κι ένα κίνητρο για να το κάνει όλο αυτό, ο οποίος είναι πολύ πιο σοβαρός από αυτόν που φανταζόμαστε. Επίσης, η Μαίρη ξεκαθαρίζει στον Μάρκο ότι δεν πρόκειται να βγει η χαμένη της υπόθεσης. Είναι μια γυναίκα πολύ δυναμική που τη συγκεκριμένη στιγμή πιάνεται από οτιδήποτε είναι γύρω της για να πετύχει το σκοπό της… Και από τον Μάρκο και από τα φάρμακα και από τη σχέση της με τον Δημήτρη. Τους εκμεταλλεύεται, με κάποιο τρόπο, και κάνει αυτό που τη συμφέρει.

Έρχομαι και στη σειρά καταγγελιών από πολλούς συναδέλφους σου, αναφορικά με τον εργασιακό εκφοβισμό. Έχεις βιώσει κάτι ανάλογο τα τελευταία 30 χρόνια που δουλεύεις;

Το έχω βιώσει εκτός χώρου και το έχω δηλώσει κιόλας. Αυτή τη στιγμή, αυτοί που πρέπει να μιλήσουν είναι αυτοί που έχουν να πουν και να καταγγείλουν συγκεκριμένους ανθρώπους στη δουλειά μας και η φωνή πρέπει να είναι δική τους… Δεν πρέπει να φοβούνται. Το ότι τώρα δεν είναι πλέον πρώτο θέμα, δεν σημαίνει ότι πρόβλημα έχει περάσει και ότι έχει τελειώσει. Οι καταγγελίες γίνονται η μία μετά την άλλη στο ΣΕΗ, Πρέπει να προτρέπουμε τους ανθρώπους που φοβούνται να μιλήσουν να μη φοβούνται να κάνουν τις καταγγελίες τους.

Περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣTV που κυκλοφορεί

Διαβάστε επίσης