Ο μεγάλος τελικός της «Eurovision» τα είχε όλα. Μουσική, χορό αλλά και ανατροπές.
Από την πρώτη στιγμή η Ιταλία ήταν το μεγάλο φαβορί. Με σκληρό ροκ και πολύ ένταση έκανε χαμό πάνω στην σκηνή και κατέκτησε την πρώτη θέση με 524 βαθμούς.
Ένα ακόμα φαβορί που αναμετρήθηκε με την Ιταλία ήταν η Γαλλία, με μια μπαλάντα που άγγιξε τις καρδιές μας, αλλά τερμάτισε στην 2η θέση.
Αν και αουτσάιντερ ο Ελβετός τραγουδώντας για τις παιδικές αναμνήσεις συγκίνησε τους πάντες και κατέκτησε την 3η θέση.
Την 4η θέση κέρδισε η Ισλανδία. Μια συμμετοχή που δυστυχώς χτύπησε ο Covid και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην μαγική βραδιά, αλλά διαγωνίστηκε με μαγνητοσκοπημένο βίντεο.
Θόρυβο έκαναν οι Ουκρανοί και τάραξαν την Ευρώπη σταματώντας στην 5η θέση.
Η metal διάθεση των Φιλανδών ξεσήκωσε τους πάντες και τους χάρισε την 6η θέση.
Μπορεί στα στοιχήματα η Μάλτα να ήταν 3η ωστόσο τερμάτισε 7η. Όμως το μήνυμα για τα δικαιώματα της γυναίκας το πέρασε.
8η τερμάτισαν οι Λιθουανοί που μας έκαναν να χορέψουμε στους ντίσκο ρυθμούς τους.
Στην 9η θέση κλείδωσε η Ρωσία με το πιο «me too» τραγούδι του φετινού διαγωνισμού.
Από την πρώτη στιγμή την είχαν μέσα στα πρώτα 10 φαβορί και τελικά τα κατάφερε. Η Στεφανία Λυμπερακάκη και το «Last Dance» εντυπωσίασε την Ευρώπη κατακτώντας για την Ελλάδα την 10η θέση με 170 βαθμούς.
Η λιτή εμφάνιση της Βουλγαρίας αλλά και η φωτογραφία με τον πατέρα της που κρατούσε η τραγουδίστρια την ώρα που ερμήνευε, συγκίνησε και τερμάτισε στην 11η θέση.
Στη 12η θέση κλείδωσε η Πορτογαλία που μαγνήτισε τα βλέμματα με τη σκηνική παρουσία, αλλά και με τη φωνή που έμοιαζε για γυναίκας.
Η σέξι και εντυπωσιακή εμφάνιση της Μολδαβίας κατάφερε να φτάσει μέχρι την 13η θέση του μεγάλου τελικού.
Ο γλυκός Σουηδός που ήθελε να γίνουμε όλοι μια φωνή μας χαιρετάει από την 14η θέση.
Με τα τρία κορίτσια από την Σερβία χορέψαμε στους ρυθμούς του «Loco Loco» που τους χάρισε την 15η θέση.
Αν και τα στοιχήματα την θέλανε μέσα στην πρώτη δεκάδα, αν και η ίδια η Έλενα Τσαγκρινού έβαλε φωτιά στη σκηνή με το «El Diablo», η Κύπρος κατάφερε να κερδίσει μόλις την 16η θέση συγκεντρώνοντας 94 βαθμούς.
Με την ταράτσα της βασίλισσας στο κεφάλι της πλεγμένη από τα μαλλιά της, η εκπρόσωπος του Ισραήλ βρέθηκε στην 17η θέση.
Ο Νορβηγός άγγελος και οι δαίμονες του, προσγειώθηκαν στην 18η θέση του φετινού διαγωνισμού.
Η ροκ συναυλία που προσπάθησε να στήσει η συμμετοχή του Βελγίου μέσα στο στάδιο του Ρότερνταμ δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα αφού κατέληξαν στην 19η θέση.
Ένα φαβορί που τελικά βρέθηκε στην 20η θέση ήταν η συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν με το Μάτα Χάρι.
Το κακό κάρμα θέλησε να ξορκίσει η Αλβανία αλλά δεν τα κατάφερε αφού τερμάτισε 21η.
Ένα από τα πιο δυνατά φαβορί που ανέβηκε στη σκηνή του διαγωνισμού και η αδρεναλίνη που προκάλεσε χτύπησε κόκκινο ήταν η συμμετοχή του Σαν Μαρίνο αλλά δυστυχώς έκλεισε στην 23η θέση.
Στις τελευταίες θέσεις με μηδέν ψήφους από το κοινό, τερμάτισε η διοργανώτρια χώρα Ολλανδία με το ανεβαστικό τραγούδι της.
Η Ισπανία που μπορεί ο τίτλος του τραγουδιού να θυμίζει χωρισμό ωστόσο ο τραγουδιστής το έγραψε για την γιαγιά του που πέθανε από Covid.
Επίσης η Γερμανία που θέλησε να τραγουδήσει για τους μικρόψυχους και τέλος το Ηνωμένο Βασίλειο που ξεσήκωσε τα πλήθη μέσα στο στάδιο με τις τρομπέτες του, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τις επιτροπές και το κοινό που ψηφίζει και έτσι έλαβε και αυτό, το απόλυτο μηδέν.
Από την βραδιά δεν έλειψαν παλιοί νικητές του διαγωνισμού που τραγούδησαν το τραγούδι που τους χάρισε την νίκη. Μαγνήτισε όλα τα βλέμματα και έκλεψε τις εντυπώσεις η Έλενα Παπαρίζου με το «My Number one».
Ραντεβού όλοι του χρόνου στην Ιταλία.