Η σχέση Κυριάκου και Ουρανίας, η αντίθεση του πρώτου στον ερωτικό δεσμό του Μπάμπη και της Ασημίνας, αλλά και η σθεναρή υποστήριξή στην Ελένη. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εξηγεί στο 7ΜΕΡΕΣTV και τον Γιάννη Βίτσα τους λόγους για τους οποίους έχει αγαπήσει το χαρακτήρα που υποδύεται στις «Άγριες Μέλισσες», αναφέρεται στο bullying που έχει υποστεί κατά τα πρώτα χρόνια του στην Αθήνα, εξηγεί πόσο τον βοήθησε η ψυχοθεραπεία να αλλάξει ουσιαστικά τη ζωή του και ομολογεί πώς δεν υπάρχει ηθοποιός που δεν έχει δεχθεί λεκτική βία σε δουλειά.
Τι έχεις αγαπήσει στον Κυριάκο στην πορεία των σχεδόν δύο ετών της σειράς;
Ο Κυριάκος είναι ένας πολύ ανθρώπινος, λαϊκός χαρακτήρας. Έχει ευαισθησίες , αδυναμίες και πάθη. Πλέον είναι πιο συντηρητικός από το παρελθόν. Υπάρχουν δικαιολογίες για την συμπεριφορά του. Θέλει να αποδείξει κατά κύριο λόγο στον εαυτό του και έπειτα στη γυναίκα του και το κοινωνικό περίγυρο το ότι μπορεί να είναι ένας άξιος οικογενειάρχης. Αυτό ίσως να τον έχει κάνει να ξεπεράσει κάποια όρια συντηρητισμού. Το σηκώνει και η εποχή άλλωστε.
Έρχεται σε κόντρα με το Μπάμπη για την Ασημίνα. Είναι ενάντια της απ’ ότι έχει διαφανεί;
Ο Κυριάκος είναι υπέρ του έρωτα. Είναι καλλιτέχνης άλλωστε. Από την στιγμή που η γυναίκα αυτή είναι παντρεμένη και έχει παιδί με έναν αξιοσέβαστο άνθρωπο του χωριού θεωρεί ότι είναι λάθος γιατί είναι παράνομο. Ο Κυριάκος στηρίζει και νιώθει υπεύθυνος για το Μπάμπη. Είναι ο χαμένος γιος του.
Δε θέλει με τίποτα όμως να τα βρει με την Ασημίνα.
Στην παρούσα φάση όπως είναι τα πράγματα βρίσκεται απέναντι από τον έρωτα του Μπάμπη και της Ασημίνας. Πιστεύει ότι είναι πέρα από τα όρια.
Θα πάρει τη θέση της Ελένης στην άγρια κόντρα αλλά και το δικαστικό αγώνα που θα κάνει ενάντια στο Βόσκαρη.
Ο Κυριάκος ήταν πάντα υπέρ της Ελένης αν και βέβαια τον είδαμε εγκρατή όταν επέστρεψε στο Διαφάνι. Προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες. Είναι υπέρ της Ελένης. Έχει σοκαριστεί απ’ όσα έχει μάθει, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι. Κανείς δε θέλει το Βόσκαρη στο Διαφάνι.
Ήταν ιδιαίτερο το ότι στα παιδικά σου χρόνια μεγάλωσες στα Τρίκαλα με τον παππού και τη γιαγιά σου εξαιτίας του ότι οι γονείς σου είχαν χωρίσει; Δέχθηκες bullying από τα υπόλοιπα παιδιά ;
Στο χωριό δεν έφαγα κανένα bullying γιατί ήταν μία μικρή κλειστή κοινωνία. Συνέβη όταν ήρθα στην Αθήνα γιατί μιλούσα εντελώς χωριάτικα. Πέρασα πολύ ωραία στα παιδικά μου χρόνια.
Αισθανόσουν το κενό της απουσίας των γονέων σου;
Έρχονταν και με έβλεπαν. Δεν ένιωσα κανένα κενό επί της ουσίας. Πολλές φορές σκεπτόμενος το παρελθόν αισθάνομαι πιο τυχερός από άλλα παιδιά που μεγάλωσαν με τους γονείς τους. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες είναι πιο γενναιόδωροι με τα εγγόνια. Οι γονείς πιο αυστηροί. Είναι μία περίεργη κατάσταση
Είναι εντυπωσιακό πώς έπειτα από ψυχοθεραπεία αποφάσισες να μπεις στο θέατρο στα είκοσι επτά σου.
Ήθελα να το κάνω πάντα και τελικά το έπραξα. Όταν ήρθα στην Αθήνα γράφτηκα σε ένα πολιτιστικό σύλλογο στους Αμπελόκηπους. Κάναμε διάφορες παραστάσεις. Μου άρεσε πολύ το θέατρο αλλά το αντιμετώπιζα ως χόμπι. Δεν το έπαιρνα πολύ σοβαρά. Έπειτα από τον στρατό πήγα σε ένα ΙΕΚ και ασχολήθηκα επαγγελματικά με τη διαφήμιση έως ότου ξεκίνησα ψυχοθεραπεία και άλλαξα ολικά.
Σε βοήθησε ;
Απόλυτα. Θα σύστηνα στον οποιοδήποτε άνθρωπο να κάνει ψυχοθεραπεία. Έκανα επί δυόμισι χρόνια. Η τέταρτη- πέμπτη φορά που επισκέπτεσαι το γιατρό είναι κομβική. Αν αντέξεις και συνεχίσεις μόνο όφελος θα έχεις στη ζωή σου. Η ψυχοθεραπεία με έμαθε να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου, να πιστεύω στις δυνάμεις μου, να κατανοήσω τον χαρακτήρα μου αλλά και να βγω λίγο έξω από τον εαυτό, μου να με δω ως τρίτο πρόσωπο και να με κριτικάρω.
Βίωσες εργασιακό εκφοβισμό, λεκτική ή σωματική βία ;
Σωματική βία δεν έχω αισθανθεί σε καμία περίπτωση. Όποιος ηθοποιός όμως πει ότι δεν έχει νιώσει λεκτική βία θα είναι ψεύτης. Υπάρχουν στιγμές στην καριέρα όλων μας που θα έρθουμε σε αντιπαράθεση με κάποιο σκηνοθέτη γιατί δε μας συμπαθεί, δε μας πιστεύει ή δεν τον πιστεύουμε. Σίγουρα δεν ήταν όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να πω ότι αυτόν τον άνθρωπο θα τον καταγγείλω. Μπορεί να ξεπερνούσαν σε στιγμές κάποια όρια αλλά μετά μαζεύονταν η κατάσταση. Σε ποια δουλειά δεν υπάρχει λεκτική βία; Στην οικοδομή; Στη διαφήμιση; Στη δημοσιογραφία; Δυστυχώς ακόμη στην Ελλάδα παλεύουμε για τα αυτονόητα. Εύχομαι να τελειώσει όλο αυτό σύντομα.
Περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣTV που κυκλοφορεί.