Η συνταγή από τη Νενέ, για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα, γρήγορα και υγιεινά, σπιτικό κινέζικο κοτόπουλο.
Υλικά για το κινέζικο κοτόπουλο
Φιλέτο κοτόπουλο (από μπούτι προτιμότερο) 800gr | |
3 κουταλιές της σούπας soy sauce | |
1 μεγάλο κρεμμύδι | |
2 σκελίδες σκόρδο | |
Τζίντζερ ένα κομμάτι 6 εκατοστά | |
2 είδη μανιταριών (άσπρα-καφέ) | |
Σε ένα μπολ βάζουμε | |
5 κουταλιές της σούπας fish sauce | |
7 κουταλιές της σούπας oyster sauce | |
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή | |
3 κρεμμυδάκια φρέσκα | |
Φασολάκια φρέσκα μπέιμπι |
Εκτέλεση (Για 4 άτομα)
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το ανακατεύουμε με την σόγια
σε ένα μεγάλο τηγάνι η Wok. Ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε καρεδάκια. Μετά ρίχνουμε το σκόρδο και το τζίντζερ (αφού το έχουμε κόψει σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια).
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα φασολάκια μπέιμπι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για αλλά 5 λεπτά. Μετά ρίχνουμε το μπολ με τις σάλτσες και την ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμη. Προς το τέλος βάζουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. (Συνοδευτικό με ρύζι basmati η noodles)
Καλή απόλαυση!