Φτιάξτε λαχταριστή συνταγή για σάλτσα με βάση τις φρέσκες ντομάτες από τη Νενέ.
Υλικά
1 κιλό ντομάτες |
300 γραμμάρια ντοματίνια |
Ένα μεγάλο κρεμμύδι |
Τρεις σκελίδες σκόρδο |
Ελαιόλαδο |
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη |
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε και κόψουμε τις ντομάτες τις περνάμε από το πολυμίξερ.
Κόβουμε τα ντοματίνια στα δυο. Έχουμε κόψει το κρεμμύδι σε κυβάκια και το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με μισό φλιτζάνι (μικρό) ελαιόλαδο να αχνιστεί με αλάτι και την ζάχαρη (ανάλογη ζάχαρη από το πόσο ξινές είναι οι ντομάτες) για περίπου 10 λεπτά!
Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο φετάκια, την αλεσμένη ντομάτα και τα ντοματίνια, βάζουμε αλάτι (χονδρό κατά προτίμηση), πιπέρι φρεσκοκομμένο και λίγη ζάχαρη, εάν χρειάζεται. Δοκιμάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί περίπου 40 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
ΥΓ. Εάν θέλουμε να μην φαίνονται τα ντοματίνια το κρεμμύδι και το σκόρδο, στο τέλος τα περνάμε με το ράβδο μπλέντερ (έτσι αρέσει στα παιδιά)
Καλή Απόλαυση!